Toimitusaika 1-3 päivää. Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

0

Ostoskorisi on tyhjä

Lay-Z-Spa ulkoporealtaan huolto ja puhdistus

Lay-Z-Spa ulkoporealtaan puhdistus

Viikoittainen puhdistus ja huolto on erittäin tärkeä osa Lay-Z-Spa ulkoporealtaan omistamista ja käyttöä. Kun pidät hyvää huolta ulkoporealtaastasi, sen käyttöaika pitenee. Tänne olemme koonneet vinkkejä Lay-Z-Spa ulkoporealtaan puhdistamiseen.

MITEN LAY-Z-SPA SUODATIN TOIMII?

Lay-Z-Spa suodatin toimii yhdessä pumpun kanssa. Yksi pumpun tehtävistä on vedenkierrätys. Pumppu imee vettä altaasta suodattimen läpi ja palauttaa sitten vasta suodatetun veden altaaseen.

Lay-Z-Spa suodattimet suodattavat lian ja roskat, jotta altaasi vesi pysyy puhtaana ja terveenä. Lay-Z-Spa-suodattimet estävät myös roskien pääsyn pumppuun, mikä muuten voisi aiheuttaa vahinkoa ja lyhentää pumpun käyttöikää.

Suodatinpatruuna koostuu taitetusta paperista. Juuri tämä laskostettu paperi kerää kaikki roskat ja suodattaa epäpuhtaudet. Koska pumppusi yleensä puhdistaa ja suodattaa vettä jatkuvasti, kun se on päällä, tämä lika voi kerääntyä nopeasti suodattimeen, varsinkin kun allasta käytetään säännöllisesti.

KUINKA USEIN LAY-Z-SPA SUODATTIMEN TULISI PUHDISTAA TAI VAIHTAA?

Irrota suodatinpatruuna suodatinkotelosta jokaisen käyttökerran välillä tai vähintään joka toinen päivä ja puhdista se. Muutaman viikon välein, riippuen siitä, kuinka intensiivisesti käytät ulkoporeallasta, vanhat suodattimet tulee vaihtaa uusiin. Kesällä suosittelemme suodattimen vaihtoa vähintään kahden viikon välein.

Mitä enemmän käytät ulkoporeallasta, sitä useammin sinun tulee puhdistaa ja vaihtaa suodattimet. On tärkeää käydä suihkussa ennen jokaista Lay-Z-Span käyttöä, jotta öljyt, deodorantit, kosteusvoiteet ym. eivät pääse veteen. Tämä auttaa Lay-Z-Spa suodattimiasi kestämään pidempään ja vähentämään tarvitsemiesi kemikaalien määrää.

MITEN PUHDISTAN LAY-Z-SPA-SUODATTIMEN?

Suosittelemme, että sinulla on aina vähintään yksi ylimääräinen suodatin saatavilla. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää yhtä suodatinta samalla kun toinen pestään ja puhdistetaan seuraavaa käyttöä varten. Pidennä suodattimen käyttöikää noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

 1. Huuhtele roskat suodattimesta letkulla ennen kuin suodatin kuivuu.
 2. Anna suodattimen kuivua kunnolla.
 3. Ravista poistaaksesi irtonaiset roskat suodattimesta.
 4. Täytä puhdas ämpäri vedellä. Ämpärin tulee olla riittävän suuri peittämään koko suodattimen vedellä.
 5. Lisää FilterFix liuos veteen.
 6. Upota suodatin varovasti liuokseen ja anna sen vaikuttaa yön yli tai vähintään 12 tuntia.
 7. Poista suodatin liuoksesta ja huuhtele huolellisesti puhtaalla vedellä.

Saat parhaat tulokset antamalla suodattimen kuivua ennen kuin asetat sen takaisin altaaseen. Katso video Lay-Z-Spa suodattimen asentamisesta täältä.

MITÄ TAPAHTUU, JOS EN PUHDISTA TAI VAIHDA LAY-Z-SPA SUODATINTA?

Jos Lay-Z-Spa-suodattimia ei pestä tai vaihdeta, ne voivat tukkeutua ja tulla tehottomiksi, mikä lopulta rajoittaa veden virtausta. Tämä rasittaa pumpun moottoria ja saattaa aiheuttaa mekaanisen rikkoutumisen. Huono suodattimen puhdistus ja huolto on yleisin syy, miksi pumppu/lämmitin ei toimi, joten on tärkeää varmistaa, että Lay-Z-Spa suodatin on puhdas ja että sinulla on ylimääräisiä suodattimia saatavilla.

LAY-Z-SPA KEMIKAALIT

Viikoittainen puhdistus ja huolto on erittäin tärkeä osa Lay-Z-Spa:n omistamista ja käyttöä. Suosittelemme allaskemikaalien käyttöä, sillä nämä auttavat sinua pitämään puhtaan ja terveellisen veden ulkoporealtaassasi.

Suosittelemme harkitsemaan seuraavat allaskemikaalit:

 • Testiliuskat veden pH- ja klooriarvon nopeaan ja helppoon mittaamiseen.
 • pH Plus ja pH Minus säätämään veden pH-arvoa.
 • Hitaasti liukenevat klooritabletit. Asetetaan porealtaan kemikaaliannostelijaan ja käytettään allasveden jatkuvaan desinfiointiin.
 • Nopeasti liukeneva kloori allasveden shokkikäsittelyä varten.
 • Levänestoainetta.

Lay-Z-Spa on pienempi kuin uima-altaat ja sitä jakaa useammat ihmiset, mikä tarkoittaa, että veteen joutuu enemmän epäpuhtauksia. Siksi suosittelemme veden shokkikäsittelyä kerran viikossa. Suosittelemme myös veden kloori- ja pH-pitoisuuden tarkistamista säännöllisesti. Optimaalinen klooriarvo Lay-Z-Spalle on 3 - 5 ppm ja pH-tason tulee olla 7,2 - 7,6.

LAY-Z-SPA ULKOPOREALTAAN MEKAANINEN PUHDISTUS

Lay-Z-Spa ulkoporeallas vaatii kemiallisen vedenkäsittelyn lisäksi myös mekaanista puhdistusta. Vesi on suodatettava säännöllisesti tehokkaasti pumppujärjestelmän läpi ja vedestä on käsin poistettava suurimmat roskat ja epäpuhtaudet. Suosittelemme Bestwayn Lay-Z-Spa puhdistusvälineiden käyttöä. Setti sisältää käytännöllisen haavin, kaarevan harjan ja hankauskäsineen, joka soveltuu poreammeen pinnalle jääneen lian poistamiseen. Bestwayn ladattava allasimuri helpottaa myös Lay-Z-Spasi puhdistamista.

Kun ulkoporeallas ei ole käytössä, kansi tulee asettaa altaan päälle, jotta estetään roskien ja epäpuhtauksien päätyminen veteen, mutta myös jotta altaan vesi pysyy lämpimänä.

Mitä paremmin pystyt huolehtimaan Lay-Z-Spastasi, sitä pidempään voit käyttää sitä. Mitä enemmän mekaanista puhdistusta tehdään, sitä vähemmän kemiallisia puhdistusaineita tarvitaan, mikä puolestaan ​​vähentää porealtaan pumpun kulumista.

LAY-Z-SPA ALLASVEDEN ONGELMAT

Onko sinulla ongelmia Lay-Z-Spa allasveden kanssa? Jos näin on, tarkista ongelma, syy ja korjaustoimenpide täältä.

ONGELMA: Vihreä tai samea vesi / Liukkaat seinät
SYY: Levää
TOIMENPIDE: Suorita veden shokkikäsittely. Lisää tarvittaessa levänestoaine.

ONGELMA: Allasvedessä liian paljon klooria
SYY: Yliannostus
TOIMENPIDE: Anna aikaa haihtua luonnollisesti tai osta kloorin vähennysaine. Käynnistä poreet ja poista kansi nopeuttaaksesi haihtumista.

ONGELMA: Allasvesi ei pysty ylläpitämään klooritasoa
SYY: Liian suuri kloorin tarve käynnistyksen yhteydessä, lomien jälkeen tai liiallisen saastumisen tai laiminlyönnin vuoksi
TOIMENPIDE: Suorita veden shokkikäsittely. Toista tarvittaessa 24 tunnin kuluttua.

ONGELMA: Samea vesi ulkoporealtaassa
SYY:Huono kemiallinen hallinta tai riittämätön suodatus
TOIMENPIDE: Puhdista tai vaihda suodatinpatruuna, tarkista kemikaalien määrä testiliuskoilla. Säädä tarvittaessa kloori- ja pH-arvo. Jos ongelma jatkuu, osta kirkastin pienten hiukkasten poistamiseksi.

ONGELMA: Ei värimuutoksia testiliuskassa
SYY: Liian korkea klooripitoisuus, mikä johtaa osoitintyynyjen valkaisuun (yli 15 ppm klooria). Käyttöpäivämäärä umpeutunut.
TOIMENPIDE: Tarkista testiliuskojen viimeinen käyttöpäivämäärä. Odota, että klooritaso laskee ja testaa uudelleen.