Toimitusaika 1-3 päivää. Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

0

Ostoskorisi on tyhjä

Uima-altaan valintaopas

Bestway uima-altaan valintaopas

 

Uima-allaskipinä on edellisen hellekesän jälkeen syttynyt, mutta pohdit vielä, minkälainen allas teidän perheelle sopii ja onko sen hoito vaikeaa? Ole huoleti, autamme sinua oikean allastyypin valinnassa sekä annamme vinkit altaan hoitoon ja puhtaanapitoon. Se on helpompaa, kuin luulet!

Uima-altaan valintaa ohjaavat tekijät

Uima-altaan koon ja tyypin valintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Suosittelemme pohtimaan muutamia asioita ennen lopullista uima-altaan valintaa:

  • Mihin käyttötarkoitukseen uima-allas tulee; lapsille leikkeihin ja uimiseen, vai aikuisille rentoutumiseen?
  • Kuinka monta ihmistä pitää mahtua uima-altaaseen samalla kertaa?
  • Kuinka syvä allas voi olla, jotta lapsesi ylettyvät pohjaan?
  • Kuinka pitkiä matkoja lapsesi pystyvät uimaan vai ovatko he vielä uimataidottomia?
  • Haluatko uima-altaan kestävän vuosia?
  • Haluatko pysyvästi maan sisälle rakennetun uima-altaan vai kenties nopeasti pystytettävän, mutta silti vuosia kestävän uima-altaan?
  • Pitääkö uima-altaan olla helppohoitoinen?
  • Miltä uima-altaan pitää näyttää, jotta se sopii pihaanne parhaiten?
Syvyys on tärkein tekijä allasvalinnassa

Jos uima-allas tulee ensisijaisesti lasten käyttöön, uima-allasvalintaa ohjaa ensisijaisesti altaan syvyys. Lasten on hyvä ylettyä uima-altaan pohjaan, jotta lapset voivat levätä välillä kesken uinnin ja vesileikkien. Pohjaan ylettyminen on tärkeää myös, jos lapsi horjahtaa tai menettää tasapainon altaassa. Toisaalta lapset menettävät kiinnostuksen altaaseen nopeasti, jos uima-allas on liian matala ja uiminen siinä mahdotonta.

Jos uima-altaan on tarkoitus kestää perheen käytössä useita vuosia ja pysyä lasten kestosuosikkina senkin jälkeen, kun lapset ovat kasvaneet päänmitan verran, lapsista on hyvä ottaa mittaa lattiasta leukaan, kun he seisovat varpaillaan ja kallistavat päätään taaksepäin. Tästä saat mitan uima-altaan syvyyden valintaan.Täysin uimataidottomille perheen pienimmille suosittelemme huolettomia kahluualtaita.

Kestävät, maan päälle pystytettävät uima-altaat

Oma uima-allas houkuttelee kovasti, mutta kiinteästi pihalle rakennettava uima-allas tuntuu liian kalliilta tai vaikealta investoinnilta? Nykyään vaihtoehtoja korkealaatuisiin, kestäviin uima-altaisiin löytyy myös helpporakenteisista, maan päälle pystyttävistä vaihtoehdoista. Puu- tai lasikuitupaljujen tai ulkoporealtaiden vaihtoehdoksi on tullut edullisempia, mutta erittäin tyylikkäitä ilmatäytteisiä ulkoporealtaita.

Niin sanotut Fast Set uima-altaat ovat nimensä mukaisesti erittäin nopeita kasata. Muovinen ja edullinen Fast Set uima-allas on tavallista kahluuallasta reilusti isompi, syvempi ja tukevampi, mutta sen pystytykseen ei tarvita mitään työkaluja. Fast set uima-altaan yläreunassa oleva ilmarengas nostaa altaan pystyyn helposti ja nopeasti, kun allas täytetään vedellä. Koosta riippuen altaaseen mahtuu useampikin ihminen polskimaan. Tämä on heti seuraava vaihtoehto kahluualtaan jälkeen.

Teräskehikkoallas on jo jykevämpi, monikäyttöisempi ja pitkäikäisempi uima-allas perheiden kesäpäivän viettoon. Teräskehikkoaltaissa on aina vahva teräskehikko ympärillään sekä muovinen allasosa. Teräskehikkoaltaat ovat erittäin helppoja ja nopeita pystyttää sekä tyhjentää, ja niiden vesi on helppo pitää puhtaana koko kesän ajan.

Bestway Steel Pro Max uima-altaat - Korkealaatuinen ja kestävä, malliltaan aina pyöreä teräskehikkoallas. Teräskehikko on helppo pystyttää Seal&Lock- putkiliittimillä, joten et tarvitse pystytykseen mitään työkaluja. Altaan sisäkuvio on kaunis, sinivalkoinen mosaiikkiprintti. Tämä sarja on helppoutta arvostavalle ja edullisuutta arvostavalle, laatua unohtamatta.

Bestway Power Steel uima-altaat - Kaikkein kestävin ja vahvarakenteisin teräskehikkoaltaistamme. Sekä kehikko että muovi ovat superlujia, suunniteltu erityisesti isojen perheiden kovaan käyttöön. Altaan kehikko on varustettu helppokäyttöisillä Seal&Lock-liittimen putkilla, joten pystytyksessä ei tarvita työkaluja. Uima-allas on myös hyvännäköinen, sillä sen muovi ja kehikko ovat harmaanväriset. Altaassa on lisäksi valmiina asennettuna automaattinen kemikaaliannostelija, joka varmistaa puhtaan allasveden. Tämä sarja on laatua, helppoutta ja pitkäikäisyyttä arvostavalle.

Bestway Power Steel Vista uima-altaat - Tämä allas on ehdottomasti ulkonäöltään markkinoiden tyylikkäin teräskehikkoallas. Laadultaan ja toiminnoiltaan Vista on kuten muut Power Steel-altaat, mutta altaan ulkopinta on upeasti rottinkikuvioitu ja altaassa on ikkuna, josta voi sukeltaessa kurkata ulos. Altaan pohja ja sisäpinnat ovat aidonnäköistä laattaprinttiä. Valitse tämä, kun haluat sekä kestävyyttä että laatua, mutta myös kauniin näköisen altaan pihalle. Tämä sarja on tyylikkyyttä, pitkäikäisyyttä ja laatua arvostavalle.

Poreallas - edullisesti ja nopeasti?

Kun odotat altaalta ensisijaisesti täydellistä rentoutumista, suosittelemme ilmatäytteisiin ulkoporealtaisiin tutustumista. Helposti koottavat ja täytettävät ulkoporealtaamme ovat erinomainen vaihtoehto paljuille tai lasikuituisille, kalliille ulkoporealtaille.

Ulkoporealtaat


Ilmatäytteiset porealtaat
ovat erittäin helppokäyttöisiä, lämmitettäviä, mutta silti hyvännäköisiä ja kestäviä. Bestway Lay-Z-Spa -altaat ovat markkinoiden korkealaatuisimmat ja tyylikkäimmät ilmatäytteiset ulkoporealtaat.

Lay-Z-Spa on maailman ensimmäinen premium-luokan ilmatäytteinen ulkoporeallas, jota kehitettiin yli vuosikymmen. Altaassa yhdistyy helppokäyttöisyys, helppokoottavuus täydellisellä poreallasnautinnolla sekä lämpimällä vedellä. Valikoimasta löytyy myös erityisesti Suomeen suunniteltu Helsinki Airjet-ulkoporeallas, jota voi rohkeasti käyttää jopa Suomen säässä ympäri vuoden.