Toimitusaika 1-3 päivää. Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

0

Ostoskorisi on tyhjä

SUP-lautailun perusteet

Suppailu sopii kaikille

Kaunis kesäilta, hiljaisuus, auringonlasku, tyyni vesi... Pystyt lähes aistimaan sen, etkö vain? SUP-lautailu mahdollistaa kokemaan luonnon aivan uudella tavalla. Suppailu on urheilulaji, joka sopii kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Suppailuun tarvitset vain ripauksen rohkeutta sekä halua liikkua vesillä. Katso alta vinkkimme, miten aloittaa suppailuharrastus ja kuinka valita oikeanlainen SUP-lauta, kun oman laudan hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.

Suppailun perusteita

SUP-lautailu tulee sanoista Stand Up Paddling. Suppailu on erittäin monipuolinen ja hauska uusi vesiurheilulaji, joka tulee alkujaan Havaijilta.

SUP-laudalla melotaan seisaaltaan isolla surffilaudalla, toki laudalla voi myös istua tai olla polvillaan. Suppailu on liikuntamuoto, joka vahvistaa keskivartalon lihaksia ja edesauttaa parempaa tasapainoa sekä lihaskuntoa.

Suppailu rantautui Suomeen muutama vuosi takaperin. Suppailun raportoidaan olevan tällä hetkellä niin suosittua, että kaikista ulkourheilulajeista suppailussa on eniten ensikertalaisia maailmassa, eli sitä kokeillaan eniten. Kuntoilun lisäksi suppailun myötä voit nähdä suomalaista upeaa vesistöä ainutlaatuisella tavalla.

Suppailu on erittäin helppo ja edullinen harrastus aloittaa ja se sopii kaikentasoisille harrastajille. Riittää, että olet kiinnostunut vesillä liikkumisesta. Ensikertalaiselle suppailun kokeileminen onnistuu helposti vuokrapaikoissa, joita Suomessakin on jo runsaasti lähes jokaisella isommalla paikkakunnalla. Usein suppailuun jää koukkuun jo ensimmäisellä kokeilukerralla. SUP-laudan pystyy ostamaan itselleen melko pienellä investoinnilla ja artikkelin lopussa kuvailemmekin, mitä kannattaa ottaa huomioon omaa SUP-lautaa valitessa.

 

Mitä SUP-laudalla voi tehdä?

SUP-laudalla voi meloa missä vain Suomen vesistöissä eli et tarvitse suppailuun erillisiä lupia. SUP-laudalla voi seistä, mutta sillä liikkuminen onnistuu myös polviltaan meloen. SUP-laudan päällä onnistuu myös joogatyyppisten harjoitteiden tekeminen, auringonottaminen sekä erilaiset vesitemppuilut.

Vinkkejä suppailun aloittamiseen

Kun kokeilet suppailua ensimmäistä kertaa, voi olla järkevää aloittaa se täysin tyynessä vedessä, jossa ei ole liikaa häiritseviä veneitä tai muuta vesiliikennettä. Aluksi voit aloittaa suppailun polviltaan meloen ja nousta sitten seisomaan, kun olet varma tasapainostasi. Noustessasi seisomaan, pidä tukeva ja leveähkö haara-asento. Pidä varpaasi suunnattuna eteenpäin ja selkäsi suorana, polvet voivat joustaa hieman ja olla vähän koukussa. Etsi tasapaino ennen kaikkea lantion avulla, älä ylävartalon avulla. Pidä pääsi ja hartiasi vakaina, katse suunnattuna eteenpäin horisonttiin, ei varpaisiin. Aivan kuten pyöräilyssä, myös suppailussa menosta tulee vakaampaa, kun saat hiukan vauhtia.  

Ilmatäytteisen SUP-laudan edut

Oman SUP-laudan ostaminen on erittäin järkevä ja pieni investointi hyötyynsä nähden. Mikä onkaan paras tapa nähdä Suomen kesää ja vesistöjä kuin omalla SUP-laudalla? SUP-lautoja löytyy markkinoilta sekä kovia että ilmatäytteisiä.

Ilmatäytteiset SUP-laudat ovat erittäin helppokäyttöisiä, sillä ne eivät vaadi paljon säilytystilaa ja niiden kuljettaminen on helppoa. Laudat on helppo täyttää ja tyhjentää ollen kuitenkin erittäin vakaita veden päällä meloessa. Voit ottaa laudan  mukaan minne tahansa menetkin! Ilmatäytteisen SUP-laudan mukana tulee usein kantokassi, pumppu laudan täyttämiseen sekä usein myös mela.

Ilmatäytteisen SUP-laudan kanssa harrastuksen aloittaminen saattaa olla jopa kovaa lautaa helpompi, sillä se on usein paksumpi ja joustavampi ja vakaampi käytössä kuin kovat laudat. Sen päällä on mukavampi harrastaa esimerkiksi venyttelyä, joogaa ja auringon ottamista kuin kovan laudan päällä. Ilmatäytteiset SUP-laudat ovat lisäksi erittäin kestäviä, eikä niissä näy pienet kolhut.

SUP-lautaa valitessasi kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin: Kuinka paljon SUP-lauta kestää painoa, mikä on SUP-laudan pituus, leveys ja kuuluuko mela pakettiin vai ei. Tuotteiden kohdalla usein kerrotaan myös, mihin käyttöön se on ensisijaisesti tarkoitettu; pitkille vai lyhyille melontaretkille, aallokkoon vai tyyneen veteen.

 

Oikea SUP-lauta oikeaan tarkoitukseen

Bestway Hydro-Force Oceana ja Huakai ovat ilmatäytteisiä SUP-lautoja, jotka sopivat erityisen hyvin perheille ja SUP-lautailuharrastuksen juuri aloittaneille. Ne toimivat erinomaisesti tyynessä vedessä sekä pienessä aallokossa.

Bestway Hydro-Force Aqua Journey sopivat pidemmille matkoille tyynessä vedessä, mutta ovat vakaita myös pienessä aallokossa.

Bestway Hydro-Force PanoramaSUP-laudalla on paras muoto pitkille matkoille tyyneaaä vedessä. Suojuksella varustetun sisäänrakennetun ikkunan kautta voi katsoa alla olevaan veteen!

Bestway Hydro-Force Aqua Excursion Tech on suunniteltu rentouttavalle melontamatkalle tai ikimuistoiselle vesiseikkailulle. Aqua Excursion™ Tech on retkeilyyn soveltuva SUP-lauta ja se on paras valinta pitkille matkoille tyynessä vedessä. 

Kaikki Bestwayn valmistamat SUP-laudat ovat korkealaatuisia lautoja, jotka on valmistettu erittäin kestävistä TriTech ja Drop Stich-materiaaleista.

Kun valitset itsellesi SUP-lautaa, kiinnitä huomiota näihin:

Kuinka paljon SUP-lauta kestää painoa?

Mikä on SUP-laudan pituus ja leveys?

Suppailetko ensisijaisesti pitkiä vai lyhyitä melontaretkiä, aallokossa vai tyynessä vedessä?