Toimitusaika 1-3 päivää. Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

0

Ostoskorisi on tyhjä

SUP-lautailun perusteet

Suppailu sopii kaikille

Kaunis suomalainen kesäilta, hiljaisuus, auringonlasku, tyyni vesi... Pystyt lähes aistimaan sen, etkö vain? SUP-lautailu auttaa sinua kokemaan luonnon aivan uudella tavalla. Suppailu on urheilulaji, joka sopii kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Suppailuun tarvitset vain ripauksen rohkeutta sekä halua liikkua vesillä. Katso alta vinkkimme, miten aloittaa suppailuharrastus ja, miten valita oikeanlainen SUP-lauta, kun oman laudan hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.

Suppailun perusteita

SUP-lautailu tulee sanoista Stand Up Paddling. Suppailu on erittäin monipuolinen ja hauska uusi vesiurheilulaji, joka tulee alkujaan Havaijilta.

SUP-laudalla melotaan seisaaltaan isolla surffilaudalla, toki laudalla voi myös istua tai olla polvillaan. Suppailu on liikuntamuoto, joka vahvistaa keskivartalon lihaksia ja edesauttaa parempaa tasapainoa sekä lihaskuntoa.

Suppailu rantautui Suomeen muutama vuosi takaperin. Suppailun raportoidaan olevan tällä hetkellä niin suosittu, että kaikista ulkourheilulajeista suppailussa on eniten ensikertalaisia maailmassa, eli sitä kokeillaan eniten. Kuntoilun lisäksi suppailun myötä voit nähdä suomalaista upeaa vesistöä ainutlaatuisella tavalla.

Suppailu on erittäin helppo ja edullinen harrastus aloittaa ja se sopii kaikentasoisille harrastajille. Riittää, että olet kiinnostunut vesillä liikkumisesta. Ensikertalaiselle suppailun kokeileminen onnistuu helposti vuokrapaikoissa, joita Suomessakin on jo runsaasti lähes jokaisella isommalla paikkakunnalla. Usein suppailuun jää koukkuun jo ensimmäisellä kokeilukerralla. SUP-laudan pystyy ostamaan itselleen melko pienellä investoinnilla ja tekstin lopussa kuvailemmekin, mitä kannattaa ottaa huomioon omaa SUP-lautaa valitessa.

Mitä SUP-laudalla voi tehdä?

SUP-laudalla voi meloa missä vain Suomen vesistöissä, et tarvitse suppailuun mitään erillisiä lupia. SUP-laudalla voi seistä, mutta sillä liikkuminen onnistuu myös polviltaan meloen. SUP-laudan päällä onnistuu myös joogatyyppisten harjoitteiden tekeminen, auringonottaminen sekä erilaiset vesitemppuilut.

Vinkkejä suppailun aloittamiseen

Aloittaessasi suppailun ensimmäistä kertaa, voi olla järkevää aloittaa se täysin tyynessä vedessä, jossa ei ole liikaa häiritseviä veneitä tai muuta vesiliikennettä. Aluksi voit aloittaa suppailun polviltaan meloen ja vasta ollessasi varma tasapainostasi, nousta seisomaan. Noustessasi seisomaan, pidä tukeva ja leveähkö jalka-asento. Pidä varpaasi suunnattuna eteenpäin ja selkäsi suorana, polvet voivat joustaa hieman ja olla vähän koukussa. Etsi tasapaino ennen kaikkea lantion avulla, älä ylävartalon avulla. Pidä pääsi ja hartiasi vakaina, katse suunnattuna eteenpäin horisonttiin, ei varpaisiin. Aivan kuten pyöräilyssä, myös suppailussa menosta tulee vakaampaa, kun saat hiukan vauhtia.  

Ilmatäytteisen SUP-laudan edut

Oman SUP-laudan ostaminen on erittäin järkevä ja pieni investointi hyötyynsä nähden. Mikä onkaan paras tapa nähdä Suomen kesää ja vesistöjä, kuin omalla SUP-laudalla? SUP-lautoja löytyy markkinoilta sekä kovia että ilmatäytteisiä.

Ilmatäytteiset SUP-laudat ovat erittäin helppokäyttöisiä, sillä ne eivät vaadi paljon säilytystilaa ja niiden kuljetus on helppoa. Ne on helppo täyttää ja tyhjentää, ollen kuitenkin erittäin vakaita veden päällä meloessa. Voit ottaa sen mukaan minne tahansa menetkin! Ilmatäytteisen SUP-laudan mukana tulee usein kantokassi, pumppu lautan täyttämiseen sekä usein myös mela.

Ilmatäytteisen SUP-laudan kanssa harrastuksen aloittaminen saattaa olla jopa kovaa lautaa helpompi, sillä se on usein paksumpi ja joustavampi ja vakaampi käytössä kuin kovat laudat. Sen päällä on mukavampi harrastaa esimerkiksi venyttelyä, joogaa ja ottaa aurinkoa kuin kovan laudan. Ilmatäytteiset SUP-laudat ovat lisäksi erittäin kestäviä eikä niissä näy pienet kolhut.

SUP-lautaa valitessasi kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin: Kuinka paljon SUP-lauta kestää painoa, mikä on SUP-laudan pituus, leveys ja kuuluuko mela pakettiin vai ei. Tuotteiden kohdalla usein kerrotaan myös, mihin käyttöön se on ensisiaisesti tarkoitettu; pitkille vai lyhyille melontaretkille, allokkoon vai tyyneen veteen.

Oikea SUP-lauta oikeaan tarkoitukseen

Bestway Hydro-Force Oceana ja Huakai- ovat ilmatäytteisiä SUP-lautoja, jotka sopivat erityisen hyvin perheille ja SUP-lautailuharrastuksen juuri aloittaneille. Ne toimivat erinomaisesti tyynessä vedessä sekä pienessä aallokossa.

Bestway Hydro-Force Aqua Glider ja Aqua Cruiser ovat vakaita ja nopeita ilmatäytteisiä SUP-lautoja, jotka sopivat keskipitkille tai pitkille SUP-matkoille.

Bestway Hydro-Force Freesoul Tech on SUP-lautojemme ykkönen. Se on erittäin vakaa SUP-lauta, joka soveltuu erityisesti nopeisiin ja keskipitkän matkan SUP-lautailuun. Tämä retkilautta on rakennettu rentouttavaa melomista, purjehdusta tai vedessä kellumista varten.

Bestway Hydro-Force Sea Breeze ja Aqua Journey sopivat pidemmille matkoille tyynessä vedessä, mutta ovat vakaita myös pienessä aallokossa.

Bestway Hydro-Force Panorama SUP-laudalla on paras muoto pitkille matkoille tasaisessa vedessä. Suojuksella varustetun sisäänrakennetun ikkunan kautta voidaan katsoa alla olevaan veteen!

Kaikki Bestwayn valmistamat SUP-laudat ovat korkealaatuisia lautoja, jotka on valmistettu erittäin kestävistä TriTech ja Drop Stich-materiaaleista.

Kun valitset itsellesi SUP-lautaa, kiinnitä huomiota näihin:

Kuinka paljon SUP-lauta kestää painoa?

Mikä on SUP-laudan pituus ja leveys?

Suppailetko ensisijaisesti pitkiä vai lyhyitä melontaretkiä, aallokossa vai tyynessä vedessä?