Toimitusaika 1-3 päivää. Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

0

Ostoskorisi on tyhjä

Auta lapsia uskomaan itseensä!

Näin voit vanhempana auttaa lastasi

Lapset kehittävät itselleen rajoituksia jo viisivuotiaana. He lakkaavat uskomasta, että he pystyvät mihin tahansa tai, että he voivat aikuisena tulla sellaiseksi, kuin haluavat. Ympäröivä maailma lannistaa lapsia tavoittelemaan unelmiaan. Tulethan mukaamme kannustamaan lastasi uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Keräsimme tähän vinkkejä, miten voit vanhempana vahvistaa lapsesi itsetuntoa.

1. Varmista, että lapsesi näkee positiivisia roolimalleja

Lapselle on tärkeää nähdä positiivisia roolimalleja koko hänen lapsuutensa ajan, kaikissa ikäluokissa. Esittele lapsille tarinoita aikuisten elämäntyöstä kaikilta eri elämänalueilta, jotta he näkevät, mitä kaikkia mahdollisuuksia heillä elämässä on. Näin monipuolistat lapsesi näkemystä siitä, mitä kaikkia mahdollisuuksia heillä isona on ja he voivat löytää omat kiinnostuksen kohteensa.

2. Haasta vallitsevia stereotypioita

Yritä välttää ja ole itse levittämättä negatiivisia roolimalleja ihmisistä, erityisesti naisista, mediassa. Etsi positiivisia ja vaihtoehtoisia sisältöjä niille sisällöille, jotka luovat vain negatiivisia stereotypioita ja roolimalleja.

3. Hoivaa ja vahvista sosiaalista ja emotionaalista oppimista

Hoivaa lapsesi sosiaalista ja emotionaalista oppimista. On tärkeää opettaa lapselle, miten kohdata ylitsepääsemättömältä tuntuvia haasteita, miten kohdata erilaisia ihmisiä ja miten käsitellä negatiivisia, tai ylipäänsä kaikenlaisia, tunteita. Tutkimusten mukaan merkittävin tekijä ihmisen itsetunnon rakentumisessa on se, miten hän oppii säätelemään tunteitaan. Muista, että lapsen ei tarvitse ohittaa tunteitaan, päästä tunteista eroon, vaan vanhemman tehtävä on auttaa lasta pärjäämään kaikenlaisten tunteiden kanssa. Tunteiden hyväksyntä on tärkein tunteidensäätelytaito. Näin lapsi ei aikuiseksi varttuessakaan pelästy negatiivisia tunteita tai lähde niitä karkuun käsittelemättä niitä, vaan kohtaa ne pelotta ja ymmärtää, että kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään. Kun lapsi pettyy, älä ohita lapsesi pettymystä keskittämällä hänen huomioonsa heti muuhun, vaan kohdatkaa pettymyksen tunne yhdessä ja pääskää siitä yli. On tärkeää, että vanhempi antaa lapselle posiitivsta palautetta enemmän kuin negatiivista.

4. Kannusta ponnisteluihin, sillä kova työ palkitaan

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset ponnistelevat saavutustensa eteen enemmän, kun he oppivat jo lapsuudessa, että työ on avain menestykseen. Lasten on tärkeää oppia hyvin varhaisessa vaiheessa, että heistä tulee sitä älykkäämpiä ja pystyvämpiä, mitä enemmän he opiskelevat ja oppivat. Tämän opittuaan he jaksavat myös itse panostaa harjoitteluun ja opiskeluun enemmän.

5. Keksi itsevarmuutta lisäävää puuhaa lapsille

Kun lapsi onnistuu missä tahansa tehtävässä, hänen itsevarmuutensa kasvaa. Harjoittelu tekee mestarin ja kun lapsi onnistuu harjoituksen kautta, lapsi oppii tärkeitä taitoja ja hänen itsevarmuutensa kasvaa reilusti. Muista kehua lastasi erityisesti harjoittelun kautta saavutetusta opista. 6. Inspiroi heidän mielikuvitustaan

Kannusta lasta aina käyttämään mielikuvitustaan. Leikin avulla lapsi pystyy kuvittelemaan ja innovoimaan upeita asioita. Ruutuajan ollessa yhä suurempi riidanaihe monissa perheissä, tulee lapsia aktivoida ihan tavallisen, perinteisen mielikuvitusleikin maailmaan.

7. Tue heidän unelmiaan - aina

Tue aina lastesi unelmia. Kerro aina lapsillesi, että he pystyvät mihin vain! Sinun tehtäväsi vanhempana ei ole lannistaa, vaan uskoa lapseesi!